Vandra i Hunnebostrand konstpark

Hunnebostrand6

Hunnebostrand, ett sådant där typiskt fiskesamhälle som man tänker på då man tänker på Bohuslän. Båtar, röda sjöbodar och det salta vattnet.  I Hunnebostrand har ju också Hummerakademin valt att förlägga sitt huvudsäte. Men, det finns mer att uppleva i närheten av Hunnebostrand centrum.

Hunnebostrand8

Om du vandrar längs med vattnet norr ut, då kommer du snart till en konstpark, eller “strandpromenaden”. Där har konstnärer ställt upp sina verk ute i det fria. Det är både stora och mindre konstverk i huvudsak i sten, med bra berättelser kring konstverket. Denna turen är rekommenderad för alla, då det är enkel access och inte något kuperat.

Hunnebostrand9
Hunnebostrand7

Längre ut på detta stråk kommer du till en badplats, lekpark och till slut till Ullebergshamn. Det är cirka 15 minuters vandring. Du kan då välja att gå in bland husen och gå bilvägen tillbaka till Hunnebostrand, eller helt enkelt vända för att gå tillbaka.

Hunnebostrand5
Hunnebostrand10

Det finns även ett par leder som tar dig upp på toppen av det berg som finns, men det krävs lite mer benstyrka för att klara, då det är mycket trappor. Mer information om konstparken finns på vår destinationssida för Hunnebostrand.

Om du vill beskåda en annan konstpark i närområdet, rekommenderas att besöka KKV, som är en förkortning för Konstnärernas kollektiv verkstad. Det är en plats som bedriver tillverkning av stenskulpturer och har en stor utställning som är fascinerade.

BP# 12

Dela gärna artikeln med dina vänner

Lämna ett svar

Denna webbsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida, accepterar du att vi använder cookies.  Lär dig mer

sv_SE