Heestrand strandvandring

Heestrand

Heestrand är en liten plats mellan Hamburgsund och Bovallstrand. Det lilla samhället har en historia av stenbrytning vilket man kan se i naturen där rester av bruten sten finns. Heestrand är också en förbi passage, för båtar, som är skyddad. Vilket innebär att många fritidsbåtar väljer denna farled på sin färd mellan norr och söder.

Vi har vandrat den cirka 5 km långa leden några gånger. Lämpligast parkering är på Gotte Lars Väg (tryck på länken för att hitta positionen), därifrån kan du sedan vandra ned till havet och ut på vandringsleden. Du följer stigen söderut längs med vattnet. Efter cirka 15-20 minuter vandring kommer du till ett kluster av sjöbodar och bryggor. Här kan man stanna och fika, eller ta en paus på en bänk.

Kustnära

Sedan vandrar du in bland husen för att sedan komma ut på bilvägen som går igenom hela Heestrand. Det är en mindre väg så den är inte trafikerad. Gå nu norr ut. En bit på vägen kan du se ett hus, på höger sida, som helt är byggt i sten. Det är fascinerande att se hur hantverkarmässigt det är gjort. Gå sedan vidare och sväng av samma väg som du gjorde när du kom med bilen. En bit in på vägen passerar du då Gotte Lars stuga, på Gotte Lars väg. Det är ett gammalt hus, som en familj bodde i förr. Det finns en skylt att läsa om historien kring detta.

Turen tar cirka 1-1,5 timmar med något kort stopp. Lite kuperat ibland, men inga större höjdskillnader.

Se på kartan för var du skall parkera. Men vi föreslår parkeringen vid Gotte Lars väg.

bp#6

Dela gärna artikeln med dina vänner

Lämna ett svar

Denna webbsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida, accepterar du att vi använder cookies.  Lär dig mer

sv_SE