Vårblommor i Göteborg

Slottskogen1

Varje år när våren kommer till Göteborg är lika fantastiskt. Ljuset som skapas och människor börjar gå lugnare och njuta av staden och dess växtlighet.

Som boende i Göteborg promenerar eller cyklar till nästan allt. Detta gör att vi ofta kan stanna upp och upptäcka att nu har den ena efter den andra blomman kommit upp ur jorden. Vi hör fåglarna kvittra och man känner att nu finns allt ljus framför oss, under en hel sommar. Det ger energi.

Nedan är lite bilder som vi tagit på våra promenader i vårsolen eller en alldeles vanlig vardag, en sådan där halvklar dag. men, lika fantastisk ändå.

Blomma 1
Blomma 2

Göteborg centrum

Det Japanska körsbärsträdet, med sina rosablad, är ofta det träd som man ser först på våren. Härlig känsla när den dagen kommer.

Slottskogen

Slottskogen

Vi går som sagt ofta i centrum och upptäcker blommor och träd som slår ut. Men, det är rekommenderat att besöka Slottskogen. För där har ofta Göteborg Stad planterat olika vårblommor som skjuter ut ur jorden på olika sätt.

här ser man hur det har planterats blommor i en trevlig formation.

Blomma 3

Botaniska trädgården

När man väl är i Slottskogen är det enkelt att även ta en tur till Botaniska trädgården, som ligger på andra bilsidan vägen som skiljer mellan de två platserna.

I Botaniska trädgården är det nästan året runt något som blommar, eller är dekorativt.

Här är några blommor som vi tog bilder på då vi besökte Botaniska trädgården en vår för något år sedan.

Blomma 4
Blomma

Vandra runt i Göteborg

Vi rekommenderar verkligen att du ger dig ut i den Göteborgska våren. Du kommer garanterat få fina upplevelser.

För att hitta bra turer och områden i Göteborg, där du kan se på blommor och växter, rekommenderas att även läsa våra artiklar om vandringar i Göteborg. Där får du tips om fina turer både Citynära och utanför Göteborg.

Läs mer: Resmål Göteborg

BP#14

Dela gärna artikeln med dina vänner

Denna webbsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida, accepterar du att vi använder cookies.  Lär dig mer

sv_SE