Musikupplevelser i Göteborg

Gbg konserter

Göteborg har många musikscener. Dom finns både utomhus och inomhus. Jag och min fru  är inga storkonsumenter av konserter och musikuppträdanden. Men, några konserter har det ändå blivit under de sista åren.. Förutom åren 2020 och 2021 då eftersom COV-19 härjade.

Det som är så fasinerande är att det finns gott om musikuppträdanden som inte kostar något. Dom som är helt gratis. Medan andra, kanske lite mer populära artister tar en god slant för sina biljetter. Mixen av att välja både några konserter som man betalar för, men också söker upp uppträdanden som man kan uppleva gratis, är väl det som vi känner har givit oss mycket värde per spenderad krona.

Här är hur vår musiksommar såg ut år 2018.

Sommarens artister. Spelade i Göteborg, år 2018

  • Danny saucedo: The Theatre, Svenska Mässan
  • Mando diao. Liseberg
  • Molly Sanden. Lisebeberg
  • Micke Rickfors: Frihamnen
  • Gladis del pilar: Frihamnen
  • Jessika Andersson: Frihamnen
  • Party patrullen: Frihamnen
  • Teddy bears: Frihamnen
  • Jonas Nordgren: Liseberg
  • Sabina do dumba: Liseberg
  • Ed sheeran: Ullevi 
  • Ges: Frihamnen
  • Eric Gadd: Frihamnen
  • Massa allsång: Lotta på Liseberg
  • Tove styrke: Götaplatsen
  • Ane brun: Götaplatsen
  • Danny s + Molly + Darin + Sabina d domba: Götaplatsen
  • Alcazar: Götaplatsen
  • Boy George / country club: Götaplatsen

Av alla dom artister som vi upplevde under sommaren 2018, betalade vi endast för fyra av dessa konstrter. Resten erbjöds kostnadsfritt på olika platser i Göteborg. Då har vi ändå inte tagit med alla det uppträdanden som fanns på restauranger etc. som besöktes.

Musikscenter i Göteborg

Göteborg är en evenemangsstad. Vilket innebär att det finns fasta musikscener som man alltid vet att det finns bra artister på. Men, det finns också evenemang och tillfälliga scener som tillkommer. Nedan är några exempel på dessa scener som vi upplevt.

Poängen är att Göteborg är bra på att hitta en mix av artister, på olika platser, som gör det värt att besöka Göteborg.

I Frihamnen spelande GES en konsert

Ges

När GES spelade upp sin konsert denna sommarkväll, då var det så där sommarvarmt och härlig som det skall vara.

Erik Gadd värmde upp publiken först. Sedan körde GES alla sina klassiska låtar där alla sjöng med.

Vi hade biljetter till GES även år 2020,  på The Theatre. Men eftersom pandemin stoppade upp allt i samhället, så fick vi vänta ända till nu i vinter år 2022, för att få se dom, fast då på Scandinavium.

På Ullevi stod Ad sheeran på scen

Konsert 1

Om man önskar de där stora konserterna, med de allra största artisterna, så levererar även Göteborg med det.

Vi upplevde en konsert med Ad Sheeran på Ullevi denna sommar år 2018. Det var förstås fantastiskt på många sätt. Vi hade laddat upp innan med en god picknick i Trädgårdsföreningen. Varifrån vi sedan promenerade till Ullevi stadium. För det är det som är bra med Göteborg, allt är så nära att man snabbt kan tas sig runt i stan, mellan olika happenings.

När man talar om Ullevi, så är det ju många populära artister som spelar där. Nu i sommar kommer bland annat Lale, Håkan Helström och så kommer Ad Sheeran tillbaka.

The Theatre på Svenska Mässan hade satt upp en show med Danny Saucedo

Konsert

Kul koncept att bygga om en mässhall till en musikarena. Här kunde man välja på att äta middag innan showen, eller komma lagom till att showen startade.

Eftersom en mässhall är väldigt anpassningsbar hade arrangören ordnat en trevlig show där artisten Danny Saucedo byte bland flera scener i lokalen. Mycket minnesvärd show.

Liseberg 1

Stora Scenen på Liseberg

Liseberg har ett gediget program med artister, varje sommar. Vi besöker regelbundet Liseberg för att lyssna på olika artister som gästar.

Det som också är kul är att komma till Liseberg på måndagar. Då är det “Lotta på Liseberg”. Det uppträder alltid bra artister och det är trevlig stämning.

Ibland ser vi hela showen, men ibland bara en stund. Ibland har vi köpt sittbiljetter medan ibland har vi satt oss på restaurangen och ätit samtidigt. Valen är många, alla trevliga på olika sätt. Ett tips är att besöka generalrepetition, för då spexar dom ännu mer.

Mammamia

RONDO spelar Mamma Mia

Björn & Bennys uppsättning av Mamma Mia The Party spelas nu, år 2022 på Rondo. Det är en fartfylld show med mycket bra musik och lite spex.

Vi besökte showen nu i mars 2022 och var jättenöjda. Det var god mat, där ordnat, så att man kände det som att man satt i Grekland. Det är verkligen något som jag rekommenderar att göra när man är i Göteborg.

Trädgårdsföreningen tog emot Lale

En annan plats som är trevlig är Trädgårdsföreningen. där spelade Lale för ett par år sedan.

I år kommer Sting till Trädgårdsföreningen. Vi har biljetter, så det skall vil kul i juni år 2022 att titta på det. Han har ju fått vänta ett par sommar nu eftersom pandemin stängde ned allt.

Detta var lite av det som vi upplevt på Göteborgs scener de senaste åren. Hoppas att det inspirerar dig att besöka Göteborg och då gå på någon konsert som sätts upp.

Vi har ju inte talat om alla teatrar och farser som sätts upp också. Men, det finns såklart många sådana också. Gå vidare till vår Göteborgssida för mer information om Göteborg.

Även utanför Göteborg finns det musikscener såklart. Kolla gärna in de olika destinationerna, ute i Bohuslän, som vi skriver om här på Bohusläns Pärla. Där hittar du mer information om vad som sker mer lokalt på den destinationen.

BP#21

Dela gärna artikeln med dina vänner

Lämna ett svar

Denna webbsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida, accepterar du att vi använder cookies.  Lär dig mer

sv_SE