Kamelia blommar i februari, i Palmhuset Göteborg.

Besök Palmhuset i Göteborg i februari och du kommer få se vackert blommande kamelia. Vi har där andra helgen i februari 2023, och fick en upplevelse av lugnhet och vackert blommande Kamelia. Har sammanställt lite snabb fakta kring Palmhuset och de växter som finns där.

Vi fick se en artikel i tidningen att blomman Kamelia blommar nu, i februari. När väl helgen kom, vandrade vi igenom Göteborgs gator för uppleva stadens härliga sus av människor och puls. Som vanligt var bara det en trevlig upplevelse. Bland annat för att vi stannade och tog en kaffe på ett av våra favoritställen. Men, målet för dagen var ju att titta på blommande Kamelia i Palmhuset, här i Göteborg. Så, stegen riktades åt Trädgårdsföreningen mitt i stan, eftersom Palmhuset ligger där.

Genast när man kommer in i Palmhuset känner man att pulsen går ned och allt utanför kopplas kopplas bort. Det är lite som att komma in i en kyrka, där man sänker rösten, går lugnt och visar vördnad för platsen.

Bilder säger mer än ord. Så här kommer lite bilder från vårt besök.

Vi gick också in i i de andra avdelningarna, med palmer och andra växter. Här är lite bilder från det

För att läsa mer om Kamelia och Palmhuset, använd denna länk. Den tar dig till Göteborgs Stads hemsida som informerar om denna byggnad.

Helt ärligt, så är detta en fantastisk plats, speciellt när någon av de många blommor, kaktusar eller palmer blommar. Men, lika trevligt som det är att komma in i detta lugna rum, så känner man sig snart, som amatör på området, ganska snart klar och nöjd. Så, en halvtimme där är som balsam för själen, som håller i sig resten av dagen. Så jag rekommenderar verkligen att besöka Palmhuset, för det sker alltid något kul och intressant där. Oavsett om det är sommar, vår, höst eller vinter.

Läs även andra artiklar om Göteborg på denna site. Använd denna länk för att komma till Göteborgssidan.

Vill du veta var du kan hitta bra restauranger, eller vilka konserter som finns i Göteborg kan du använda dessa länkar.

Bp#34

Dela gärna artikeln med dina vänner

Denna webbsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida, accepterar du att vi använder cookies.  Lär dig mer

sv_SE