Sjöbodar i Smögen

Planera din träningsresa på bästa sätt

Västkusten är ett populärt resmål för många som vill uppleva vackra landskap, spännande kultur och god mat. Men visste du att det också finns möjlighet att kombinera semester med träning i detta område? Det finns nämligen flera arrangerade träningsresor som erbjuder olika aktiviteter. Det lär du mer om nedan. Ett annat alternativ till köpta paketträningsresor är att kombinera din träningsresa själv. Nedan får du hjälp med att hitta researrangörer eller hur du enkelt skapar din träningsresa själv.

🗣 Sidan innehåller annonslänkar från samarbetspartner.

Träningsresor

En träningsresa är ett bra sätt att utmana sig själv, träffa nya vänner och ha kul samtidigt som man får se nya platser. En träningsresa kan vara en hårdsatsning till ett lopp eller en kombination med semester. Det finns olika nivåer och program beroende på dina mål och intressen. Resa med en researrangör innebär ofta professionell vägledning och tips från erfarna instruktörer som hjälper dig att utveckla din teknik och kondition. Medan, en egen kombinerad resa ger dig mer frihet och flexibilitet, samt sannolikt mindre kostsam.

Det finns många researrangörer som erbjuder färdiga paket med träningsresor till Västkusten. Du kan välja mellan olika aktiviteter som löpning, cykling, vandring, yoga, paddling, golf och mycket mer. Du kan också välja mellan olika boendealternativ som hotell, stugor, vandrarhem eller camping. Och du kan anpassa din reslängd efter hur mycket tid du har och hur mycket du vill uppleva.

Men om du vill ha mer frihet och flexibilitet i din träningsresa, kan du också skapa din egen kombinerade träningsresa. Det innebär att du bokar din transport, ditt boende och dina aktiviteter själv, utifrån vad du vill göra och se. Det kan låta krångligt, men det är faktiskt ganska enkelt och roligt. Och du kan spara en hel del pengar på att jämföra priser och hitta de bästa erbjudandena.

Topp 9 researrangörer -träningsresor

För att hjälpa dig att planera din egen träningsresa till Västkusten, har jag sammanställt en lista med de populäraste träningsresorna i regionen, baserat på min egen erfarenhet och recensioner från andra resenärer. Här är min top 9 researrangörer med träningsresor i Västra Götaland.

1. Aktiv Resa

En av de största och mest erfarna researrangörerna i Sverige, som har ett brett utbud av träningsresor till Västkusten. Du kan välja mellan olika teman som löpning, cykling, vandring eller yoga, och bo på något av deras utvalda hotell eller stugor. De har också guidade turer och gruppträning för den som vill ha mer sällskap och inspiration.

2. Sportresor

En annan stor och välkänd researrangör som specialiserar sig på träningsresor. De har flera destinationer på Västkusten, som Marstrand, Tjörn, Orust och Bohuslän. Du kan boka paket med olika aktiviteter som golf, tennis, segling eller kajak, och bo på något av deras charmiga hotell eller pensionat. De har också personlig träning och coaching för den som vill ha mer utmaning och feedback.

3. Nordic Wellness

En av Sveriges ledande träningskedjor som också arrangerar träningsresor till Västkusten. Du kan boka paket med olika aktiviteter som yoga, pilates, dans eller boxning, och bo på något av deras moderna hotell eller lägenheter. Du får också tillgång till deras gym och spa-anläggningar för den som vill ha mer variation och avkoppling.

4. Friluftsresor

En researrangör som fokuserar på naturupplevelser och äventyr på Västkusten. Du kan boka paket med olika aktiviteter som vandring, cykling, paddling eller klättring, och bo på något av deras enkla men mysiga vandrarhem eller campingplatser. Du får också möjlighet att utforska den vackra skärgården och kusten med båt eller kajak.

5. Yogaresor

En researrangör som erbjuder yogaresor till Västkusten. Du kan boka paket med olika typer av yoga, som hatha, vinyasa, yin eller restorative, och bo på något av deras lugna och harmoniska hotell eller retreatcenter. Du får också delta i meditation, mindfulness och andra workshops för den som vill ha mer balans och välbefinnande.

6. Cykelresor

En researrangör som specialiserar sig på cykelresor till Västkusten. Du kan boka paket med olika nivåer och längder av cykelturer, från nybörjare till avancerade, och från dagsturer till veckolånga resor. Du kan också välja mellan olika typer av cyklar, som landsväg, mountainbike eller elcykel. Du får också tips och råd om de bästa cykellederna och sevärdheterna på Västkusten.

7. Golfpaket.com

En researrangör som arrangerar golfresor till Västkusten. Du kan boka paket med olika antal rundor och banor, från enstaka till obegränsade, och från enkla till utmanande. Du kan också välja mellan olika boendealternativ, som hotell, stugor eller golfpaket. Du får också tillgång till andra faciliteter som restauranger, spa och träningsrum.

8. Paddelresan.com

En researrangör som arrangerar paddelresor till Västkusten. Du kan boka paket med olika typer och längder av paddelturer, från nybörjare till erfarna, och från halvdagar till flerdagar. Du kan också välja mellan olika typer av paddlar, som kajak, kanot eller SUP. Du får också uppleva den fantastiska skärgården och kusten med sina öar, kobbar och skär.

9. Trailrunningsweden.se

En researrangör som arrangerar löparresor till Västkusten. Du kan boka paket med olika distanser och terränger, från korta till långa, och från asfalt till stig. Du kan också välja mellan olika boendealternativ, som hotell, stugor eller löparläger. Du får också träna med professionella löpcoacher och delta i gemensamma aktiviteter som föreläsningar, tester och tävlingar.


Egen kombination av träningsresa

Om du hellre vill skapa din egen resplan för träning i Bohuslän, finns det också många möjligheter att göra det. Du kan till exempel ta med egen cykel eller hyra en cykel och utforska de pittoreska fiskesamhällena längs med Väskusten, de slingrande vägarna och de dramatiska klipporna längs kusten. Eller varför inte ta en löptur längs havet, i skogen eller på någon av de många vandringslederna som finns i området? Om du vill testa på crossfit, kan du hitta flera utomhusgym och hinderbanor som är öppna för alla.

Men, innan du kommer till din resedestination, bör du göra ett förarbete.

Läs mer: information om många av destinationer som finns längs med kusten, på min sida om resmål på Västkusten.

Att tänka på vid planering av egen träningsresa

1.Förberedelse innan träningsresan

Det är en god idé att förbereda sig så mycket som möjligt innan ankomst. Jag har skrivet en annan artikel om detta. Läs den artikeln här om Lyckade träningsresor.

Andra frågor som du kan ställa dig själv är:

  • Vad är din reseanledning? Är det en ren träningsresa eller en kombination med semester med vänner eller familj?
  • Vilken typ av träning är ditt mål? Hårdträning eller motion och rörelse?
  • När på året kan du resa? När är det säsong för ditt sportutövande? Finns det träningsmöjligheter för detta “off-season”?

2. Bestämma vilken destination du skall besöka

Bohuslänska kusten har många vackra och unika platser att träna på. För att lära mer om alla dessa platser, finns en översikt av destinationer på denna webbsida. Gå till resmål på Västkusten för att läsa mer om varje plats. Se vilken destination som du tror passar dig bäst.

Jag vet så klart inte vad dina träningsmål är och därmed dina krav på den plats som du vill resa till. Men, om målet är att öka din träningsintensitet för allmänt välbefinnande räcker det långt med att leta runt lite i området du planerar att besöka. Det finns i de flesta komunerna i Bohuslän idrotts-, motions- och friluftsaktiviteter, till exempel fotboll, friidrott, orientering, ridning, gymnastik, skidor, segling, bordtennis, tennis, skytte, hundkurser, innebandy, golf, boule, mattcurling, dans, promenader, bowls, konståkning, och parkour. Så det är bara att söka på nätet efter lokala klubbar som har ytor för det. Om du hittar det du önskar, så börjar jobbet med att hitta ett boende för din vistelse.

Om du känner att du inte hinner göra en undersökning innan din ankomst, kan jag nästan garantera dig att det finns ofta lokala löpslingor på 5km, 10, km, eller vackra promenad och gångstråk, som går fint att exempelvis träna barmarksträning på rullskidor.

Ett sista sätt att tänka vid din planering av träningsresa är att välja ett datum och plats där det arrangeras ett motionslopp. Läs mer om var det arrangeras motionslopp i Bohuslän här

Läs mer om: Resmål i Bohuslän.

3. Transporten dit

Kommer du ta dig till platsen med bil, buss, tåg eller cykel? Läs mina tips om transporter på denna sidan

4. Boendealternativ

Nu har du kommit till steget att välja boende under din träningsresa. Bohuslän är ett populärt område att besöka, året runt. Men, med god planering kan man hitta bra alternativ som passar. Det bästa är att söka runt på internet efter olika boendealternativ som finns på den destination som just du valt att förlägga din träningsresa. Men, för att göra detta sökande lite lättare, har jag satt samman ett urval av boenden som jag rekommenderar. Du hittar dessa nedan.

Men, vill du söka själv, rekommenderar jag att du använder dig av en av de stora bokningstjänsterna som finns på internet. Hotels.com, som även är en av mina samarbetspartners, är den främsta som jag anser ger mig god information och stort utbud att välja mellan. Andra siter är momondo och booking.com.

Jag hoppas att du känner mer inspiration och motivation att planera en träningsresa genom en researrangör eller egenkombinerad resa till Västkusten. Det är verkligen en fantastisk plats att besöka om du vill kombinera träning med resa. Och det finns så många möjligheter att skapa din egen perfekta träningsresa utifrån dina önskemål och behov.

Om du har några frågor eller kommentarer om träningsresor till Västkusten, är du välkommen att lämna dem i kommentarsfältet nedan. Jag skulle gärna höra vad du tycker och vad du har för erfarenheter av träningsresor.

Tack för att du läste min blogg om träningsresor! Ha en fantastisk dag och glöm inte att röra på dig! 😊

Läs mer: Vandringar i smögen

Hotell med träningsfaciliteter nedan.

Tryck på bilderna för att läsa mer om ett specifikt hotell.

De boenden som är rekommenderade ovan finns på Hotels.com. Om du önskar se alla boendealternativ, så kan du använda dig av knappen nedan. Hotels.com erbjuder upp till 10% rabatt på bokningar.

ELLER

Läs mer: Destinationssida om Smögen.

Hus i Bohuslän

Tryck på bilden

BOENDE

kvinna på klippor

Tryck på bilden

AKTIVITET

Titta på karta

Tryck på bilden

UPPLEVELSE

table, bar, restaurant-3084384.jpg

Tryck på bilden

RESTAURANG

Bilod på granitberg i Bohuslän

Tryck på bilden

RESMÅL

BP#46

Dela gärna artikeln med dina vänner

Lämna ett svar

Denna webbsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida, accepterar du att vi använder cookies.  Lär dig mer

sv_SE