Närodlat ägg

GÅRDSBUTIKER BOHUSLÄN

Om du är ute efter att handla lokala råvaror och produkter från småskaliga producenter, kan du besöka någon av de många gårdsbutikerna i Bohuslän. Här finns allt från färsk fisk och skaldjur till ost, kött, honung och bröd. Läs om några av de gårdsbutiker som du kan besöka längs med Bohuslänska kusten.

Kungälvs Rökeri: Rökt fisk på ett personligt sätt.

Tjolöholms Slott: Tjolöholms Slott är inte bara ett vackert slott med en spännande historia, utan också en plats där du kan handla mat av hög kvalitet. I slottets butik kan du köpa kött från gårdens egna nötkreatur, som betar på de natursköna ängarna runt slottet. Du kan också köpa andra produkter som är tillverkade på slottet eller av lokala leverantörer, till exempel choklad, kaffe, te, sylt och saft. Tjolöholms Slott har öppet året runt, men har olika öppettider beroende på säsong och evenemang. Se deras hemsida för mer information:

Rya Sand: Härryda. dom säljer i huvudsak ägg och mjöl.

Koberg Vilt: Sollebrunn. Säljer kött bland annat

Kåhögs Gård, Jonsered. Säljer mejerivaror i olika former.

Bärby självplock. Säve. Plocka dina egna bär, bland annat jordgubbar. Det finns även information på denna sidan

Skörbo Gård: Västerlanda. Ekologiska grönsaker.

Änghagen smått och gott. Hjälteby, Tjörn.

Töllås förgård. Henån. Säljer kött av olika slag.

Greby Mejeri. Grebbestad.

Widén gården. Tanumshede, Kville. Säljer närodlat av olika slag. Bland annat honung. Kville Gårdsbutik ligger i Kville mellan Tanumshede och Fjällbacka och drivs av familjen Larsson som har ett eget bageri. Här kan du köpa nybakat bröd, bullar, kakor och pajer som är gjorda på ekologiskt mjöl från deras egna spannmål. De har också honung från egna bin, ägg från frigående höns, potatis, grönsaker och andra lokala produkter. Gårdsbutiken är öppen året runt, måndag-fredag kl 9-18 och lördag-söndag kl 9-16.

Nordic Seafarm.

Ovan är ett axplock av alla gårdsbutiker och företag med närodlat mat. För att få mer tips på webbsidor som presenterar denna typ av butiker, bör du besöka dessa webbsidor.

lokalproducerat i Väst

Väst Sverige.

Ät gott och lev gott.

Hus i Bohuslän

Tryck på bilden

BOENDE

kvinna på klippor

Tryck på bilden

AKTIVITET

Titta på karta

Tryck på bilden

UPPLEVELSE

table, bar, restaurant-3084384.jpg

Tryck på bilden

RESTAURANG

Bilod på granitberg i Bohuslän

Tryck på bilden

RESMÅL

BP#41

Dela gärna artikeln med dina vänner

Denna webbsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida, accepterar du att vi använder cookies.  Lär dig mer

sv_SE