Gerlesborg med konstnärlig anda

Gerlesborg

Det lilla samhället Gerlesborg är ett trevligt utflyktsmål när du önskar få lära mer om konst och kultur. Gerlesborg har en lång historia. Härifrån skeppades varor ut mot resten av världen. Det var säd, sten och andra varor som skeppades. Idag är det mer konst och kultur som är fokus.

Gerlesborg skolan

Här finner du en konstskola där verksamheten har terminselever som studerar kost i olika form. Men, det bedrivs också korta kurser, i huvudsak på helgerna.

Du kan besöka skolan för att beskåda elevernas konstverk, då dagar då dom har utställning. Hitta dit genom denna länk.

Resturang Gerles

Det finns också en restaurang i skolbyggnaden, som varit populär de senaste åren, som lunchrestaurang. Men, nu i sommar år 2022, kommer nya ägare ta över restaurangen. Vi ser fram emot att besöka dom och testa deras mat då vi har hört att dom har intressanta idéer.

Gerlesborg1

Gerlesborg utsikten

Även om det är konstskolan som är huvudaktören i området, så är ändå naturen i området den mest beundransvärda. Vid besök på platsen har vi fått uppleva de mest fantastiska solnedgångarna som slår vilken sydeuropeisk stad som helst. Bilder säger mer än tusen ord heter det väl.

Gerlesborg3
Gerlesborg2

Konstplatser i närområdet kring Gerlesborg

Gerlesborg skolan sätter prägel på detta område omkring Gerlseborg. Men, faktum är att hela området har många konstnärer som bor här. Det finns flera små utställningar, som ligger i källarvåningar och annex. Och det arrangeras konst eventet Kvirr årligen, som är en konstvandring där man kan vandra mellan husen för att se den lokala konstnärens kost.

Andra som bedriver eller presenterar  konst är KKV och Hunnebostrand konstaplar, som finns i samma område som Gerlesborg.

KKV

Konstnärernas kollektiv verkstad (KKV) ligger knappt 1 km från Gerlesborg. Där kan du beskåda stenskulpturer som tillverkats. Otroligt vad man kan göra med sten. Hitta dit genom denna länk

Hunnebostrand konstpark

Om du åker söderut kommer du snart till Hunnebostrand. Där finns en konstpark som ligger längs med kajen. Läs mer om Hunnebostrand konstpark i vår artikel här.

BP#17

Dela gärna artikeln med dina vänner

Lämna ett svar

Denna webbsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida, accepterar du att vi använder cookies.  Lär dig mer

sv_SE