Hotell Draken; Ett nytt landmärke i Göteborg

Sjöbodar i Smögen

🗣 Sidan innehåller annonslänkar från samarbetspartner.

Göteborg har fått ett nytt hotell som sticker ut i stadsbilden. Clarion Hotell Draken ligger vid Järntorget, där det gamla diskoteket Vågen och biosalongen Draken en gång låg. Nu har de omvandlats till ett modernt och lyxigt hotell med utsikt över hela staden. Jag fick chansen att besöka hotellet under premiärhelgen och jag blev imponerad av vad jag såg.

Hotell Draken, Göteborg

Premiärdag för Hotell Draken 6 oktober 2023

Hotellet hade sin premiäröppning på fredagen den 6 oktober 2023. Det var en stor fest med mingel, musik och champagne. Många kända ansikten var på plats, bland annat Jill Jonson, som har sin egen show i hotellets teatersalong. Jill kommer nu under en tid hålla sin föreställning, som är en hyllning till Göteborgs musikhistoria. Bland annat låtar som är förknippande med Göteborg, om jag förstått det rätt. 

Vi var där på lördagen, dagen efter premiären. Det var mycket folk och stort intresse av byggnaden. Vi skapade oss en egen visningstur, genom att i lugn takt strosa runt i byggnaden. Huset och byggnaden är en blandning av gammalt och nytt, där man har bevarat delar av den ursprungliga fasaden och interiören, men också byggt till nya delar som harmonierar med det gamla. Det finns många detaljer som påminner om hotellets tidigare funktioner, som filmrullar, skivomslag och dansgolv.

Hotell Draken Göteborg

Fantastisk utsikt över Göteborg

Utsikten från hotellet är fantastisk. Man kan se hela stan från de stora fönstren eller från takterrassen, som har en bar och en pool. Man kan se Älvsborgsbron åt väster och Hisingsbron åt öster. Sedan såg vi Liseberg, Skansen Kronan och många andra sevärdheter. Det kändes som att man såg ända bort till Vinga.

Restaurangerna

Vi åt inte i restaurangen denna gång, men fick en snabb titt. Det var en fin restaurang som jag definitivt kommer besöka en annan gång. Vi spenderade en stund i baren och fascinerades av höjden som den låg på. Man blev på något vis inte mätt på hur mäktigt det var. Även toaletterna hade sina häpnande överraskningar. 

Hotell Draken i Göteborg

Jag ser fram emot många kommande besök på Hotell Draken. Det är ett hotell som har något för alla smaker, oavsett om man vill bo, äta eller titta på föreställningar. Det är ett hotell som gör Göteborg ännu mer attraktivt för tillresande gäster.

Grattis Göteborg, ännu ett fint hotell som tar emot tillresande gäster.


Om du vill bo på Hotell Draken, kan du boka dina hotellnätter här. Använd denna länken och få chans till 10% rabatt på din bokning.

Smögen Havsbad Byggnad
Smögen Havsbad pool
Smögen Havsbad hotellrum

Andra liknande boende i Göteborg är

Gothia Towers

Jacy´z hotell and Resort

Hus i Bohuslän

Tryck på bilden

BOENDE

kvinna på klippor

Tryck på bilden

AKTIVITET

Titta på karta

Tryck på bilden

UPPLEVELSE

table, bar, restaurant-3084384.jpg

Tryck på bilden

RESTAURANG

Bilod på granitberg i Bohuslän

Tryck på bilden

RESMÅL

BP#51

Dela gärna artikeln med dina vänner

Denna webbsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida, accepterar du att vi använder cookies.  Lär dig mer

sv_SE