Resebudget

SPAHOTELL VÄSTKUSTEN

Boka spahotell Norra Västkusten

🗣 Sidan innehåller annonslänkar från samarbetspartner.

Vill du unna dig en paus från vardagen och njuta av en spa-weekend på något av Norra Västkustens spahotell? Då har du kommit rätt! I den här artikeln tipsar jag dig om tre fantastiska spahotell som erbjuder allt du kan önska dig för en avkopplande och inspirerande helg.

Gullmarsstrand Hotell 6 Konferens

Gullmarsstrand hotell & konferens

Det första hotellet jag vill rekommendera är Gullmarsstrand hotell & konferens, som ligger vackert vid havet i Fiskebäckskil. Här kan du uppleva ett spa i harmoni med naturen, där du kan bada i havsvattenpooler, bastu med utsikt över skärgården och njuta av sköna behandlingar med ekologiska produkter. Hotellets koncept är att erbjuda en helhetsupplevelse för kropp och själ, där du också kan delta i yoga, meditation och föreläsningar. Om du vill göra något annat än att slappna av på spaet, kan du utforska den charmiga byn Fiskebäckskil, som har en rik historia och kultur. Du kan också ta en båttur till Lysekil eller Smögen, eller hyra en cykel och upptäcka den vackra naturen runt hotellet.

På Gullmarsstrand kan du välja mellan flera olika menypaket i restaurangen, som serverar utsökt mat med lokala råvaror och havets läckerheter. Du kan till exempel prova deras skaldjursbuffé, som innehåller hummer, krabba, räkor, musslor och ostron. Eller varför inte deras trerättersmeny, som varierar efter säsong och tillgång. Oavsett vad du väljer, kan du njuta av din måltid med en fantastisk utsikt över havet och solnedgången.

Om du vill boka en spa-weekend på Gullmarsstrand, har de flera olika paket att välja mellan. Ett populärt alternativ är deras “Spa & Njut”-paket, som inkluderar två hotellnätter, frukostbuffé, två trerättersmiddagar, fri tillgång till spaet och en valfri 50-minutersbehandling per person. Detta paket kostar från 2995 kr per person i dubbelrum.

Prisexempel: Dubbelrum, oktober 2023, 28-29 oktober lördag-söndag 2 045 kr.

Alternativt kan du boka bara boendet via hotels.com. Hotels.com erbjuder upp till 10% rabatt. Sedan lägger du själv till spa för dom personer som önskar det i ert sällskap. För tillgång till spaavdelningen tillkommer en avgift med 255 kr per dag och person.

Bilder från Gullmarsstrand Hotell och Konferens

Gullmarsstrand hotell spabilder
Gullmarsstrand hotell spabilder
Gullmarsstrand hotell spabilder
Gullmarsstrand hotell spabilder

VANN hotel and conference

VANN Hotel and Conference

Om du vill njuta av ett spahotell med havsutsikt, då är Vann spa hotel and conference ett perfekt val. Hotellet ligger vid Gullmarsfjorden och har ett stort spa med inomhus- och utomhuspooler, bastur, ångbad och relaxrum. Här kan du välja mellan olika behandlingar som massage, ansiktsbehandlingar, kroppsinpackningar och aromaterapi. Hotellet har också ett eget gym, en tennisbana och en golfbana i närheten. På kvällen kan du äta en trerättersmiddag i restaurangen som serverar lokala råvaror och havets läckerheter. Hotellet har flera weekendpaket att välja mellan, till exempel “Spa & middag” som inkluderar en natt, frukostbuffé, spaentré och en trerättersmiddag för 1 495 kr per person.

Tips är att söka efter lediga hotellrum och priser, för just det datum som du önskar ankomma, genom hotels.com. Hotels.com erbjuder upp till 10% rabatt på boende. Sedan kan du lägga till för tillgång till spaavdelningen, som kan innebära att en extra avgift tillkomma. 

Prisexempel: Dubbelrum, lördag-söndag i oktober 2023, 2 470 kr. 

Länk till vår Vann Spa hotelsida. 

Bilder från VANN Hotel and Conference

Gullmarsstrand hotell spabilder
Gullmarsstrand hotell spabilder
Gullmarsstrand hotell spabilder
Gullmarsstrand hotell spabilder

Läs mer: Vår artikel då vi själva besökte hotellet för en spaweekend. 

Läs mer. Resmål Lysekil

Läs mer. Resmål Hunnebostrand

Smögen hafvsbad

Smögen Hafvsbad Byggnad

Det tredje hotellet jag vill rekommendera är Smögen hafvsbad, som ligger på den pittoreska ön Smögen i Bohuslän. Här kan du uppleva ett spa med en unik atmosfär, som kombinerar det bästa av havet och landet. Du kan bada i deras salta utomhuspool, som är uppvärmd året runt, eller i deras inomhuspool, som har en vacker utsikt över klipporna och vattnet. Du kan också koppla av i deras bastu, ångbad eller bubbelpool, eller skämma bort dig med en av deras behandlingar, som använder naturliga ingredienser från havet, som alger, salt och lera. Hotellets koncept är att erbjuda en plats för njutning, där du också kan delta i aktiviteter som yoga, vandring eller fiske.

På Smögen hafvsbad kan du äta gott i deras restaurang, som har en fantastisk utsikt över hamnen och bryggan. Här kan du smaka på deras signaturrätt, som är en fisk- och skaldjurssoppa med aioli och vitlöksbröd. Du kan också välja bland andra rätter, som hamburgare, sallad eller pizza. Om du vill ha något sött till efterrätt, kan du prova deras hemgjorda glass eller paj.

Helgerbjudande på smögen Hafvsbad

Om du vill boka en spa-weekend på Smögen hafvsbad, har de också flera olika paket att välja mellan. Ett trevligt alternativ är deras “Spa & Hav”-paket, som inkluderar två hotellnätter, frukostbuffé, två trerättersmiddagar, fri tillgång till spaet och en valfri 50-minutersbehandling per person. Detta paket kostar från 2795 kr per person i dubbelrum.

Tips är att istället söka efter lediga hotellrum och priser, för just det datum som du önskar ankomma, genom hotels.com. Hotels.com erbjuder upp till 10% rabatt på boende. 

För tillgång till spaavdelningen kan en extra avgift tillkomma. 

Prisexempel: Dubbelrum, lördag -söndag 28-28 Oktober, 2 217 kr. 

Bilder från Smögen Hafvsbad

Gullmarsstrand hotell spabilder
Gullmarsstrand hotell spabilder
Gullmarsstrand hotell spabilder
Gullmarsstrand hotell spabilder

Tanumstrand, Grebbestad

Tanumstrand i Grebbestad

Det sista förslaget ligger i Tanums Kommun i Grebbestad. Om du vill njuta av ett spa-hotell med naturnära läge, då är Tanumstrand ett härligt val. Hotellet ligger vid Grebbestad och har ett stort spa med pooler, bastur, ångbad och relaxrum. Här kan du få olika behandlingar som massage, ansiktsbehandlingar, kroppsskrubb och lermask. Hotellet har också en egen strand där du kan bada eller sola, eller hyra cyklar eller kanoter för att utforska omgivningen. På kvällen kan du äta en läcker middag i restaurangen som har en meny med nordiska smaker och färska råvaror. Hotellet har flera weekendpaket att välja mellan, till exempel “Spa & hav” som inkluderar en natt, frukostbuffé, spaentré och en tvårättersmiddag för 1 595 kr per person.

Tips är att söka efter lediga hotellrum och priser, för just det datum som du önskar ankomma, genom hotels.com. Hotels.com erbjuder upp till 10% rabatt på boende. För tillgång till spaavdelningen kan en kostnad tillkomma. 

Prisexempel: Dubbelrum, oktober 2023, lördag-söndag 3 080 kr. 

Läs mer. Resmål Grebbestad

Läs mer. Resmål Fjällbacka

Bilder från Tanumstrand Hotell

Gullmarsstrand hotell spabilder
Gullmarsstrand hotell spabilder
Gullmarsstrand hotell spabilder
Gullmarsstrand hotell spabilder

Frågor & svar

Vilket spahotell är det bästa i Bohuslän?

Om du vill ha en avkopplande och härlig upplevelse i Bohuslän, kan du välja bland många fantastiska spa hotell. Det finns ingen som är bäst, utan det beror på vad du är ute efter. Några av de mest kända är VANN spa hotel and conference och Tanumstrand i Norra Bohuslän. I Södra Bohuslän är det bland annat Marstrand Havshotell och Stenungsbaden Yacht Club.

Vad skall jag packa då jag reser till min spavistelse?

När du packar för ett spa hotell, glöm inte att ta med dig badkläder som du kan använda i poolen och bastun. Det är också bra att ha bekväma kläder att slappa i på rummet. Om du vill klä upp dig till middagen, ta med något fint också. Du behöver inte oroa dig för morgonrock, handduk och tofflor, för det får du av hotellet.

Finns den en viss tid på året då man skall åka på spa?

Du kan åka på spa när som helst på året. Det finns alltid något att njuta av, oavsett om det är vinter eller sommar. På vintern kan du värma dig i en ångbastu och på sommaren kan du skämma bort dig med en fotbehandling. De flesta hotell har öppet året runt, så du kan boka när det passar dig bäst.

Är det dyrt att boka en spa-hotellresa?

Du kan hitta ett spa hotell som passar din plånbok. Det finns olika priser och paket att välja mellan. Ett spahotell kostar från 1 000 kr per natt och då ingår oftast entré till spaavdelningen. Du kan välja mellan ett enkelt hotell eller ett lyxigt slott med flera pooler och rum. Det är upp till dig hur mycket du vill spendera på ditt spa besök!

Summering

Detta var fyra olika förslag på Spaanläggningar i Norra Bohuslän. Hoppas att det inspirerat dig att boka en spaweekend på någon av dessa anläggningar. Sammanfattningsvis, kan det nog sägas att Smögen Hafvsbad och Tanumstrand hotell passar bäst då man reser med barn. Medan, Gullmarsstrand Hotel och Konferens och VANN hotell and conference passar bättre för mer vuxna eller äldre barn.

Men, om du använder dig av alternativet att bara boka hotellnätter via hotels.com och sedan lägga till spa-tillgång på de personer som önskar det. Där istället andra i resesällskaptet kan göra andra aktiviteter. Då passar nog alla anläggningar mer än väl för alla resesällskap.

Jag har även skrivit en spa-artikel om spaanläggningar i Södra Bohuslän, inklusive Göteborg. Läs gärna även den artikeln, här.

Om du tror dig ha någon vän som skulle vilja veta mer om tips för spahotell och aktiviteter kring dom, så får du gärna sprida vidare denna artikel.

Ha en skön upplevelse i det du väljer och hoppas att du blir nöjd.


BP#56

Dela gärna artikeln med dina vänner

Denna webbsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida, accepterar du att vi använder cookies.  Lär dig mer

sv_SE