KLÄDESHOLMEN

Klädesholmen, med Salt & Sill

Klädesholmen är en liten ö i Bohuslän som har en lång historia av sillfiske och sillindustri. Här kan du uppleva den genuina skärgårdskulturen, njuta av god mat och boende, och ta del av de vackra omgivningarna. I den här artikeln får du några tips om Klädesholmen.

🗣 Sidan innehåller annonslänkar från samarbetspartner.

Övernattning på Klädesholmen

Övernattning kan ske på Salt & Sill, som är ett av Sveriges flytande hotell. Här bor du i mysiga rum med utsikt över havet, och kan njuta av hotellets restaurang som serverar sill i alla dess former. Salt & Sill har också en bastuflotte där du kan koppla av och ta ett dopp i det salta vattnet.

Vandring på Klädesholmen

Du kan vandra runt på ön och se de pittoreska husen, bryggorna och båtarna. Klädesholmen är inte så stor, så du kan lätt gå runt hela ön på en timme eller två. Du får en fantastisk utsikt över skärgården och kan känna den friska luften. Om du vill ha lite mer utmaning kan du också vandra längs Tjörnleden, som går förbi Klädesholmen.

Bada gör du bäst på dessa platser

Badar gör du bäst på Blekets badplats, som har både sandstrand och klippor. Här finns det badstegar, hopptorn, omklädningsrum och toaletter. Du kan också bada från andra ställen på ön, men var försiktig med de vassa stenarna. Vattnet är klart och rent, men kanske lite kallt för den som är frusen.

Kul aktiviteter i närområdet

Tips om vad man kan göra är att besöka Klädesholmens museum Sillbua, som ligger i en gammal sillfabrik från 1800-talet. Här kan du lära dig mer om öns historia, sillfisket och sillkonserveringen. Du kan också se gamla redskap, maskiner och burkar som användes i sillindustrin. Museet har också ett café där du kan fika eller äta en lättare lunch.

Restauranger

Restauranger som finns är Salt & Sill, som vi nämnde tidigare, och Holmens Gatukök, som ligger vid bron till ön. Här kan du få en snabb och enkel måltid, som hamburgare, korv eller räkmacka. Holmens Gatukök har också glass, godis och dryck att sälja.

Så här tar du dig till Klädesholmen

Om du har bil kan du köra över bron från Tjörn till ön. Det finns parkeringsplatser vid bron eller vid badplatsen. Om du åker buss kan du ta StenX till Stenungsund och sedan byta till TjörnX som går till Klädesholmen. Bussarna går flera gånger om dagen, men kolla tidtabellen innan du reser.

Klädesholmen är ett perfekt resmål för dig som vill uppleva den Bohuslänska skärgården på nära håll. Här får du en mix av kultur, natur och gastronomi som gör din vistelse minnesvärd.

Läs mer. Resmål Marstrand

Läs mer Resmål Hamneskär

Hus i Bohuslän

Tryck på bilden

BOENDE

kvinna på klippor

Tryck på bilden

AKTIVITET

Titta på karta

Tryck på bilden

UPPLEVELSE

table, bar, restaurant-3084384.jpg

Tryck på bilden

RESTAURANG

Bilod på granitberg i Bohuslän

Tryck på bilden

RESMÅL

Denna webbsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida, accepterar du att vi använder cookies.  Lär dig mer

sv_SE