KÄRINGÖN

Käringön – en idyllisk ö i Bohuslän

Om du vill uppleva en genuin skärgårdsmiljö med charmiga trähus, vackra klippor och havsbris, är Kärringön ett perfekt resmål. Ön ligger bara några kilometer från Hällevikstrand på Orust, och är bilfri. Här kan du njuta av lugnet, naturen och det goda livet.

🗣 Sidan innehåller annonslänkar från samarbetspartner.

Övernattning kan ske på flera olika ställen på ön. Ett alternativ är Lotshotellet, som har anor från 1800-talet och erbjuder en fantastisk utsikt över hamnen och havet. Ett annat är Petersons krog och B&B, som ligger i ett mysigt gammalt hus med en trädgård full av blommor. Om du vill bo nära vattnet kan du välja Hotell Kärringön, som har moderna rum och en populär restaurang med fisk och skaldjur på menyn.

Vandringsalternativ.

Du kan vandra runt ön på de små stigarna som slingrar sig mellan husen och klipporna. Det finns flera fina utsiktsplatser att stanna vid, till exempel Lotsutkiken, där du kan se hela ön och skärgården. Om du vill lära dig mer om öns historia och kultur kan du besöka Kärringöns hembygdsmuseum, som ligger i ett gammalt lots- och tullhus.

Bästa badplatserna.

Badar gör du bäst på någon av öns tre badplatser. Herr och Dambadet är en nakenbad anläggning som ligger i en skyddad vik. Här kan du sola och bada i lugn och ro, utan att behöva oroa dig för badkläder. Barnbadet är ett annat alternativ, som passar bra för familjer med små barn. Det ligger i en grund vik innan Herr och Dambadet, och har sandstrand och brygga. Trampolinbadet är det tredje alternativet, som ligger en bit bort från de andra. Det är värt promenaden, för här får du en fantastisk utsikt över havet och klipporna. Det finns också en trampolin att hoppa från för den som vågar.

Tips vad du kan göra

Tips om vad man kan göra på ön finns det gott om. Du kan till exempel hyra en cykel eller en kajak och utforska ön på egen hand. Du kan också prova på fiske eller segling med någon av de lokala båtarna. Om du vill ha lite mer action kan du spela minigolf på Skafferiet, som också har ett enklare café med glass, kaffe och smörgåsar. Om du är hungrig kan du äta på någon av öns restauranger, som alla har fokus på lokala råvaror och havets läckerheter. Simsons café och Simsons Restaurang är två klassiker, som ligger i samma hus vid hamnen. Cafét har pizza, sallad och hamburgare på menyn, medan restaurangen har mer fin mat som hummer, ostron och röding. Det finns en gammal story kring denna Simson, som tvingade kvinnorna förr att ta med matjord från fastlandet. Idag finns därför frodig jord att odla i på ön. Kärringöns fiskeaffär är ett annat tips, där du kan köpa färsk fisk och skaldjur direkt från båtarna.

Så här tar du dig till Kärringön

Åk färja 381 från Tuvevik till Kärringön, en resa på ca 40 minuter. Det finns bilparkering vid färjeläget. Du kan också åka med Gunnars båtturer, som trafikerar turer till Kärringön från flera platser längs kusten.

Kärringön är en ö som har mycket att erbjuda för den som vill uppleva Bohusläns skärgård på nära håll. Här får du en oförglömlig semester med sol, hav och god mat.

Läs mer. Resmål Marstrand

Läs mer Resmål Hamneskär

Läs mer. Resmål Klädesholmen

Hus i Bohuslän

Tryck på bilden

BOENDE

kvinna på klippor

Tryck på bilden

AKTIVITET

Titta på karta

Tryck på bilden

UPPLEVELSE

table, bar, restaurant-3084384.jpg

Tryck på bilden

RESTAURANG

Bilod på granitberg i Bohuslän

Tryck på bilden

RESMÅL

Denna webbsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida, accepterar du att vi använder cookies.  Lär dig mer

sv_SE