Ocean bus – en amfibiebuss åkande på både land och vatten

Sjöbodar i Smögen

🗣 Sidan innehåller annonslänkar från samarbetspartner.

Tänkte jag skall dela med mig av min fantastiska upplevelse av Ocean Bus i Göteborg. Det är en buss som kan köra både på land och i vatten, och som tar dig med på en guidad tur genom staden och hamnen. Låter det inte spännande?

Oceanbus i Göteborg

Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk när jag bokade biljetterna. Jag tänkte att det skulle vara en tråkig och dyr turistfälla som inte ger något mervärde. Men jag hade så fel! Redan från början blev jag positivt överraskad av guiden, som var superrolig och kunnig. Han berättade massor av intressanta och roliga saker om Göteborgs historia, kultur och sevärdheter, och fick mig att skratta högt flera gånger. Han hade en sån härlig energi och glädje som smittade av sig på alla ombord.

Oceanbus i Göteborg

Upplevelsen passar alla åldrar

Jag hade med mig några av mina vänner, som består av både vuxna och tonåringar. Ni vet hur svårt det kan vara att hitta något som passar alla åldrar, men Ocean Bus var en fullträff! Tonåringarna tyckte att det var jättekul att åka runt i en buss som plötsligt blev en båt, och som körde ner i vattnet med ett stort plask. De var helt fascinerade av hur bussen kunde förvandlas till ett flytande fordon, och hur guiden, med hans kapten, kunde hantera både ratt och roder. De lyssnade också uppmärksamt på guidens berättelser, som var anpassade till både barn och vuxna.

Oceanbus i Göteborg
Oceanbus i Göteborg

Så här bokar du denna upplevelsen

Om du är sugen på att prova Ocean Bus kan du kolla efter lediga platser här nedan. Du kan också gå in på informationssidan för Ocean bus, för att läsa mer om denna aktivitet. 

Företaget har även tagit fram en QR-kod för att göra det enklare för dig. Använd den om du vill. Hoppas du får en lika kul upplevelse som jag fick.

Ocean bus QR

Lite fakta om Ocean Bus

– Det är en buss som har byggts om för att kunna köra både på land och i vatten.

– Turen startar vid Storan i centrala Göteborg och tar cirka en timme.

– Det är en perfekt aktivitet för både unga och gamla, som vill se Göteborg från ett nytt perspektiv.

Restaurangförslag i närheten till Storan i Göteborg

Efter turen var vi hungriga och bestämde oss för att äta lunch på La Piccola Gondola vid Saluhallen. Det är en mysig italiensk restaurang som serverar god mat till bra priser. Vi beställde pizza, pasta och sallad, och njöt av den trevliga atmosfären. Det var ett perfekt avslut på en underbar dag i Göteborg!

Du kan läsa mer om våra förslag på upplevelser både i Göteborg och övriga Bohuslän genom att besöka vår sammanställning av upplevelser här.

Läs mer. Resmål Göteborg

Läs mer. Resmål Göteborgs Skärgård


Hotell som finns i området kring centrala Göteborg är bland annat, Gotia Towers, Clarion hotel Draken och STF Vandrarhem

Gothia Towers
Smögen Havsbad Byggnad
Clarion hotell Draken
Smögen Havsbad hotellrum
STF Vandrarhem hostel
Smögen Havsbad pool

De boenden som är rekommenderade ovan finns på Hotels.com. Om du önskar se alla boendealternativ, kan du använda dig av knappen nedan. Hotels.com erbjuder upp till 10% rabatt på vissa bokningar.

Hus i Bohuslän

Tryck på bilden

BOENDE

kvinna på klippor

Tryck på bilden

AKTIVITET

Titta på karta

Tryck på bilden

UPPLEVELSE

table, bar, restaurant-3084384.jpg

Tryck på bilden

RESTAURANG

Bilod på granitberg i Bohuslän

Tryck på bilden

RESMÅL

Dela gärna artikeln med dina vänner

Denna webbsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida, accepterar du att vi använder cookies.  Lär dig mer

sv_SE