Island of light – Smögen

Island of light I Smögen

En av de mest spännande händelserna i höst var ISLAND OF LIGHT i Smögen. Det var en fantastisk ljusshow som förvandlade den lilla fiskebyn till ett magiskt konstgalleri.

Jag och mina vänner bestämde oss för att göra en trevlig kväll av det hela. Eftersom att vi var tvungna att vänta in mörkret, för att få full effekt av eventet, möttes upp hemma hos en av vännerna och njöt av lite snacks och dryck innan vi begav oss mot Smögen. Vi körde våra egna bilar och hittade en parkeringsplats nära det tält som är ganska direkt efter Smögen bron. Vi gick därifrån i ca 5 minuter bara.

Island of light I Smögen

Väl framme vid hamnen, följde vi den markerade slingan som började i fiskehamnen. Där möttes vi av ett hav av färgglada lampor som lyste upp båtarna och vattnet. Vi fortsatte sedan längs Smögenbryggan, där det fanns olika installationer som spelade med ljus, ljud och rörelse. Vi stannade till vid några av dem och tog bilder och videor.

Smögen Badholmar

Slingan ledde oss sedan ut till badholmarna, där det kändes som att vi hade kommit till en annan värld. Det var mörkt och tyst, förutom de mystiska ljusverken som skapade kontraster och skuggor. Vi gick runt och beundrade de olika verken, som var både vackra och utmanande.

Island of light I Smögen

Efter en stund blev vi hungriga och lite törstiga, så vi begav oss till de food trucks som fanns längs vägen, vid en parkering, som serverade allt från hamburgare till crêpes. Vi provade några av dem och blev inte besvikna.

Island of light I Smögen

Bilden ovan visar ljuslyktor gjorda av fiskenät. Verkligen kul effekt.

Island of light I Smögen

På olika väggar projekterades bilder. Exempelvis var det på en pojke som rörde sig i bild. Bilden nedan, den klättrande kvinnan, var bland det mest effektfulla som jag tycker. Det gav ett intryck av att personen klättrade på en stege rakt in i det husets källare som var ovan. Coolt.

Vi hade verkligen tur med vädret den kvällen. Det var varmt och lugnt, utan vind eller regn. Det gjorde upplevelsen ännu mer njutbar.

Island of light I Smögen

Jag kan verkligen rekommendera ISLAND OF LIGHT till alla som gillar konst, ljus och natur. Det var en av de bättre sakerna som hänt denna hösten.

Smögen är ett resmål som man kan besöka året runt. Det finns alltid en viss charm att komma dit. Såklart är perioden på sommaren den mest populära, men även som detta event, så finns det kul saker att hitta på även andra årstider. Läs gärna också om då vi besökte Smögen på julafton, då vi satte oss bland klipporna och njöt av en fin dag, för att sedan åka hem och äta en god Jullunch.

Tack för att du visar ditt intresse av min artikel. Skicka gärna vidare till någon vän som kanske vill läsa om detta också.

BP#60

Dela gärna artikeln med dina vänner

Denna webbsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida, accepterar du att vi använder cookies.  Lär dig mer

sv_SE